Primer trimestre del 2018

//Primer trimestre del 2018

Primer trimestre del 2018

Ara que arriba Setmana Santa tenim ganes de compartir amb tots vosaltres un petit resum de com ha sigut aquest primer trimestre de l’any 2018 per MakeItEducation. Per fer-ho, intentarem resumir breument tots els projectes i formacions realitzats i quines han estat les nostres impressions i aprenentatges viscuts.

Per nosaltres ha estat un inici d’any intens, vibrant i ple de nou reptes que ens fan adonar que el canvi i la transformació de l’educació i l’aprenentatge és imparable i així ho corroborem amb les experiències viscudes. Aquests mesos hem tingut l’oportunitat de treballar amb diferents escoles, instituts, organitzacions educatives i persones apassionades per l’educació i de totes i cada una de les experiències ens emportem que el canvi i la transformació, perquè sigui possible, s’ha de basar en les persones que la duen a terme. Això vol dir situar realment a l’ésser humà al centre del procés de canvi i transformació des d’accions reals al seu context, des de l’horitzontalitat i sobretot des de l’escolta activa i l’empatia conscient, trets característics de la manera de treballar i acompanyar els processos de canvi, transformació i formació que fem servir a MakeItEducation.

Per això i com a mostra que és possible, volem compartir amb vosaltres els workshops sobre metodologies actives de l’aprenentatge que hem realitzat, especialment sobre l’aprenentatge basat en projectes i el treball cooperatiu, i que han sigut a:

Institut Joan Coromines de Barcelona
Institut Pablo Picasso de Barcelona
Escola Mossèn Cinto Verdaguer de Barcelona
Escola – Fundació Marillac de Barcelona

A més a més, també hem tingut el plaer de poder acompanyar a l’Institut Montserrat en l’organització i assessorament del seu equip impulsor per tal d’iniciar un procés de canvi en mitjançant un lideratge pedagògic centrat en la innovació educativa. Podeu recuperar aquí l’experiència.

En aquest sentit, hem realitzat un parell de càpsules d’aprenentatge al CRP de Gavà i al CRP de Nou Barris de Barcelona, un sobre eines per a cocrear un projecte, i l’altre sobre Design Thinking aplicat a l’educació. Us compartim també les experiències:

CRP de Gavà
CRP de Nou Barris

Volem aprofitar aquesta entrada per compartir amb vosaltres dos projectes de codisseny i cocreació de solucions que actualment estem duent a terme. Per una banda, estem acompanyant a l’Escola Antònia Simó i Arnó d’Almacelles (Lleida) en un procés de canvi en les pràctiques d’aprenentatge del centre, sobretot des d’una mirada i enfocament totalment competencial i centrat en l’aprenentatge dels alumnes. Per l’altra, estem treballant amb l’institut Consell de Cent de Barcelona amb un procés de canvi centrat en un repte definit a partir de les necessitats reals del claustre, i que gira al voltant de fomentar el respecte a través de les pràctiques i experiències de tots els agents educatius que formen part de la vida del centre.

Ja per concloure, i després de tot aquest recorregut trepidant, també hem tingut temps per col·laborar amb un taller sobre “Hackejar l’educació Universitària ” compartit amb els companys de OuiShareCollectiveOne i ImagineUB; de formar part de l’equip de facilitadors de l’EdHackRaval i de formar també de l’equip de formadors d’Escola Nova 21 en el curs online que s’ha realitzat aquest trimestre pels integrants de la mostra.

Per tot això, i per tot el que vindrà, aprofitem per donar-vos les gràcies a tots i totes els que heu confiat en nosaltres i que heu fet possible que des de MakeItEducation puguem contribuir en el propòsit de canviar i transformar el món a través de l’educació i l’aprenentatge.

MOLTES GRÀCIES I QUE CONTINUÏ!

ÚLTIMES ENTRADES

ÚLTIMS TUITS

2019-02-05T09:39:59+00:00 24 de març de 2018|0 Comments