Seguim de viatge! Compartim l’horitzó, transformem l’educació

//Seguim de viatge! Compartim l’horitzó, transformem l’educació
Seguim de viatge! Compartim l’horitzó, transformem l’educació 2018-07-09T16:42:03+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

Seguim de viatge! Compartim l’horitzó, transformem l’educació

Entre els dies 3 i 6 de juliol s’ha realitzat la 53a Escola d’Estiu de Rosa Sensat en la qual en Pep Prat, membre de l’equip MakeIt! Education ha format part de l’equip de disseny i formació de “Seguim de viatge! Compartim l’horitzó, transformem l’educació”, segon any de formació Xarxes pel Canvi. 

En aquesta segona edició hi han participat 4 entitats que han donat forma i estructura a la formació: Consorci d’Educació de Barcelona, Escola Nova 21, ICE UAB i Associació de Mestres Rosa Sensat.

L’objectiu d’aquesta formació era remoure i fer aflorar reflexions sobre la renovació educativa des de la mirada de l’aula, del centre i de sistema, i anada destinada a equips de mestres de diferents centres i a professionals del sector educatiu.

Cada formador tenia un grup format per docents de diferents centres (un mínim de tres docents de cada centre) i amb ell ha anat avançant la formació. S’havia de fer front a la possibilitat que hi hagués docents que ja haguessin participat a la primera edició de la formació i d’altres que no, per aquest motiu, els ritmes de cada grup els han marcat els propis docents que en formaven part.

Cadascun dels dies de formació tenia relació amb un dels eixos de l’Horitzó comú de canvi: Propòsit, Pràctiques, Avaluació i Organització. En cadascuna de les sessions s’han realitzat diferents activitats, dinàmiques i recursos de forma individual, grups homogenis (docents del mateix centre) i grup heterogenis (docents de centres diferents) per tal de compartir i aprendre plegats.

Finalment, amb tot el que s’ha treballat, els docents s’han pogut endur la seva “maleta del viatge” carregada de noves idees i activitats per treballar amb els seus claustres, i així poder seguir amb aquest canvi i transformació educativa.

Des d’aquí, donar les gràcies a les quatre institucions per haver confiat en nosaltres com a formadors, en especial a la Sílvia Martínez Grau, coordinadora de la formació, a tots els companys formadors, i  a tots els docents que han format el Grup 3 i han ajudat a que aquests quatre dies hagin sigut molt significatius i agradables.

Us deixem amb el vídeo oficial de Rosa Sensat! Que tingueu un bon estiu!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • 3 al 6 de juliol de 2018
  • 15 hores
  • Institut Joan d’Àustria, Rosa Sensat

Project Details

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica