Projecte Re-MakeIt! CEIP Bonavista

//Projecte Re-MakeIt! CEIP Bonavista
Projecte Re-MakeIt! CEIP Bonavista 2019-03-19T09:33:22+00:00

Project Description

Re-MakeIt!

Durant el passat mes de febrer i març  MakeIt! Education va desenvolupar el Projecte Re-MakeIt! amb el claustre d’Educació Infantil i Primària del CEIP Bonavista d’Ontinyent, València. L’equip va estar format per en Xavier Pujol i en Pep Prat, Co-fundadors de MakeIt! Education, i pels 24 mestres que formaven el claustre del centre.
El CEIP Bonavista d’Ontinyent (València) és un dels centres educatius del poble d’Ontinyent. Ofereix l’etapa d’educació infantil i educació primària i disposa de 2 línies per curs al llarg de les dues etapes. Els especialistes de música, anglès i educació física ajuden i donen suport als tutors i tutores que organitzen cada àrea, aconseguint així que hi hagi un millor acompanyament de l’alumnat i els aprenentatges que es produeixen siguin més rics i variats.

Entrada 7-1

El projecte Re-MakeIt! tenia dos objectius principals que partien de les necessitats i desitjos expressats pel claustre:
Millorar  la comunicació dels docents del centre, entre línies i etapes.
Aprendre noves metodologies centrades en els alumnes per poder crear una línia pedagògica de centre.
Seguint el mètode que caracteritza MakeIt! Education, el procés va ser totalment pràctic i vivencial. Els docents van esdevenir els protagonistes del projecte i van viure de primera mà les metodologies que mica en mica anirien aprenent i assimilant.

Entrada 7-2

El procés es va basar en un ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) i un Treball Cooperatiu en el qual treballarien, amb l’ajuda de diferents dinàmiques del Design Thinking, el Flipped Classroom, la Gamificació, l’Aprenentatge Basat en Projectes i l’Aprenentatge Basat en Problemes.
Amb l’organització de grups heterogenis, formats per mestres de diferents especialitats i etapes educatives, diferents eines TIC/TAC, i diverses activitats i dinàmiques, vam aconseguir assolir els dos objectius plantejats a l’inici.

Per a nosaltres ha sigut un gran procés en el qual s’han produït aprenentatges a nivell professional i personal. Ha sigut també una experiència molt enriquidora i amb uns resultats molt positius, tant al final com al llarg del procés. Sentim i creiem que hem aconseguit sacsejar les idees i el pensament inicial del claustre i que d’ara endavant es sentiran més capaços de fer les coses diferents, sempre pensant pel bé dels alumnes.

Finalment volíem agrair l’esforç que tot el claustre ha demostrat en tot moment i les ganes i passió a l’hora de fer totes les activitats. Esperem que seguiu tirant endavant i no tingueu por a provar, experimentar, innovar i crear. Una forta abraçada!

Entrada 7-3

Detalls del Projecte

Febrer – Març del 2016

30 hores

CEIP Bonavista

Ontinyent, València

Pep Prat Orozco

Pep Prat Orozco

Xavier Pujol Auden

Project Details

Categories: