Codisseny i cocreació de solucions a l’Institut Consell de Cent de Barcelona

//Codisseny i cocreació de solucions a l’Institut Consell de Cent de Barcelona
Codisseny i cocreació de solucions a l’Institut Consell de Cent de Barcelona 2018-07-06T18:41:46+00:00

Project Description

Codisseny i cocreació de solucions a l’Institut Consell de Cent de Barcelona

Durant els mesos de Març, Abril i Maig d’aquest any 2018 hem estat acompanyant a una gran part del claustre de l’Institut Consell de Barcelona en un procés de codisseny i cocreació de solucions a un repte sorgit de les necessitats del centre.

A través d’una metodologia inspirada en el Design Thinking, el Lean Startup i els principis metodològics de MakeIt! Education vam estructurar el procés en 3 grans etapes al llarg de 7 sessions. La primera consistia en escoltar les necessitats dels docents participants en relació al model d’educació i d’aprenentatge del centre, per a partir d’aquí, cocrear el repte sobre el qual es codissenyarien diverses solucions per equips amb interessos i afinitats compartides.

Després d’aquesta primera part, la segona fase consistia en que els equips concretessin el seu propi subrepte en funció de les diverses aportacions i visions de cada un dels membres dels equips respecte el repte inicial plantejat. D’aquesta manera els diversos equips s’apropiaven del gran repte per tal de poder-hi aportar i generar solucions més concretes, viables i sostenibles.

A continuació i com a tercera part del procés, cada equip va cocrear la seva solució en base als seus coneixements previs, al conjunt d’idees generades a través d’un treball i procés creatiu, a través d’una perspectiva de PMV (productes mínims viables) on es feia èmfasi a la definició clara i concisa dels indicadors que els permetin validar els aprenentatges que tindrien a través de la implementació de les solucions generades en relació al repte plantejat al centre. Finalment i després d’aquest procés, cada equip va compartir amb la resta les solucions mitjançant una presentació pública i una valoració i feedback per part de la resta de companyes i companys.

Per part nostra aprofitem per dir que ha estat un procés molt enriquidor i gratificant que ens ha aportat molts aprenentatges en diversos nivells, tant amb la metodologia emprada, com sobretot amb el treball amb les persones, que en el fons són la clau i l’essència de tot procés de canvi i transformació en qualsevol organització, en aquest cas educativa. Per això aprofitem per donar les gràcies a l’Institut Consell de Cent de Barcelona per confiar en nosaltres per acompanyar-los en aquest procés, i esperem que les solucions generades les implementin al llarg del curs vinent provocant canvis i aportant solucions als reptes plantejats per tal de transformar el centre. Moltes gràcies i que res us aturi!

Detalls del Projecte

Marc – Maig del 2018

20 hores

Institut Consell de Cent

Barcelona

Tambe et pot interessar

Project Details

Categories: