Gamificació, Escape Rooms i Realitat Virtual i Augmentada a l’Escola Serra Sabadell

//Gamificació, Escape Rooms i Realitat Virtual i Augmentada a l’Escola Serra Sabadell
Gamificació, Escape Rooms i Realitat Virtual i Augmentada a l’Escola Serra Sabadell 2018-07-11T15:21:05+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

Gamificació, Escape Rooms i Realitat Virtual i Augmentada a l’Escola Serra Sabadell

Durant la primera setmana de Juliol, vam tenir l’oportunitat d’acompanyar al claustre d’Infantil, Primària i Secundària de l’Escola Serra de Sabadell en una formació en Gamificació, Escape Rooms i Realitat Virtual i Augmentada. Al llarg de les 15 hores de durada mitjançant diverses dinàmiques vam endinsar-nos en el funcionament d’aquests recursos a les nostres aules.

Vam partir del poder que del joc com a motivador intrínsec en els processos d’aprenentatge. Perquè jugar és molt important! Jugant a diferents jocs, estudiant els seus components vam avançar fins a conèixer les bases de la gamificació com una eina per incorporar aspectes del joc en entorns no lúdics.

Més endavant, poder analitzar i comprendre propostes gamificades d’altres docents ens va ajudar a començar a pensar en maneres diferents de dissenyar una proposta pròpia per portar-la a les aules el curs vinent. Endinsar-nos en el món dels Breakoutedu i els Escape Room, resolent les proves i enigmes plantejats com una manera, entre d’altres, de gamificar ens va fer veure com la motivació és un disparador de l’aprenentatge. Després d’això era moment de començar a pensar en les pròpies propostes gamificades viables per l’any vinent.

Una de les estones la vam dedicar també a veure com podem utilitzar la tecnologia de la Realitat Virtual (RV) i Augmentada (RA) a les nostres aules. Van conèixer i analitzar propostes de RV  ja dissenyades, vam seguir tours virtuals que ens van apropar a realitats llunyanes, vam incloure nova informació en capes de RA… Tot això per tal de descobrir el potencial que té aquesta tecnologia i com podem incorporar-la de manera senzilla en les pròpies propostes didàctiques.

Finalment, com a tancament de la proposta gamificada que els participants de la formació van crear, i amb l’objectiu de compartir la seva creació amb els companys i companyes,  van elaborar els que al curs vinent seran els vídeos de llançament de la proposta gamificada amb els seus alumnes. Amb l’actitud lúdica que van mostrar aquest claustre des del primer moment juntament amb el que van anar aprenent al llarg de la formació, van fer uns vídeos d’allò més originals que estem segurs que engrescaran a tots els seus alumnes.

Ha estat un plaer haver gaudit de l’oportunitat d’acompanyar a aquest grup de mestres i professor en el procés de conèixer noves metodologies per aplicar a l’aula però alhora d’haver proporcionat un entorn en què la reflexió els ha portat a prendre’s un temps a pensar i actuar com a equip docent  i a plantejar-se noves maneres d’encarar el seu futur com a educadors/es.

Per veure la resta de fotos entreu a l’àlbum del nostre compte flickr!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Del 3 al 6 de juliol
  • 15 hores
  • Escola Serra Sabadell

Project Details

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica