Gamificació al CRP Sant Andreu

//Gamificació al CRP Sant Andreu
Gamificació al CRP Sant Andreu 2018-02-08T16:14:21+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

GAMIFICACIÓ AL CRP SANT ANDREU

Durant el novembre vam col·laborar per primer cop amb el CRP de Sant Andreu. L’objectiu de la formació era una primera aproximació i coneixement de l’aprenentatge a partir de la gamificació al professorat durant tres sessions a l’aula i fora d’aquesta.

Van ser tres sessions molt intenses, plenes de  descobriments, on van poder experimentar, testar, provar, i sobretot ajustar la formació a les necessitats i realitats dels assistents que vam tenir, tots ells docents de diferents etapes educatives.

Cada sessió era de dues hores, i l’estructura i guia de les formacions es portaven a partir d’una pàgina web creada per seguir la formació  i que anava creixent a mesura que les setmanes avançaven, adaptant i personalitzant la formació a allò que necessitaven els assistents.

L’objectiu de la formació no era un altre que donar a conèixer una estratègia pedagògica on el veritable protagonista és l’alumne, on pas a pas construeix els seus aprenentatges. Vam poder analitzar els elements principals de la gamificació (tipus de jugadors, mecàniques, la importància de la narrativa, punts, badges, avaluació…). Van comprovar la importància de la creativitat docent al disseny i personalització de materials i dinàmiques al procés d’ensenyament/aprenentatge. De la mateixa manera a la website podien veure diferents recursos TIC que ajuden o faciliten a la gamificació a l’aula.

Finalitzada la formació podem dir que un dels aspectes més enriquidors ha estat el fet de compartir les eines, activitats, recursos i dinàmiques que cada docent ha anat desenvolupant, coneixia i sobretot, com ho portava a terme a l’aula, cadascú amb la seva realitat. També van poder viure experiències d’altres docents de tots els nivells. Això els va donar moltes idees i a més a més va afavorir una bona cohesió de grup i clima de treball.

Per nosaltres han estat unes setmanes fantàstiques i motivadores, plenes de reptes i d’intercanvi d’experiències, on tothom ha pogut enriquir a tothom. Finalitzem la formació amb la motxilla plena d’idees, recursos i motivacions per llençar-nos a capgirar els aprenentatges dels nostres alumnes.

Aprofitem per agrair al CRP de Sant Andreu que ens hagi donat l’oportunitat de realitzar aquesta formació i fer un tastet del que és GAMIFICAR a l’aula. Fins la propera!

 

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Novembre del 2017
  • 3 sessions de 2 hores
  • CRP Sant Andreu, Barcelona

 

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica