Flipped Classroom

//Flipped Classroom
Flipped Classroom 2017-02-19T17:34:05+00:00

Project Description

FORMACIONS
ÀGILS

FLIPPED CLASSROOM

El passat 30 de gener  vam fer la Formació Àgil de Flipped Classroom al Coworking Can Xammar de Mataró. Vam comptar amb la presència de 5 docents de diferents etapes educatives i especialitats, cosa que va fer que es produïssin debats i reflexions molt interessants.

Gràcies a l’activitat inicial plantejada, que servia per presentar-nos davant dels companys, vam obtenir el “mural de grup” realitzat amb l’eina online Wordle, que ens definia els trets d’identitat del col·lectiu. Esport, tecnologia, mestra, música… són alguns dels adjectius que més ens van caracteritzar.

wordle flipped classroom

Treballant a partir de la filosofia de MakeIt! Education, la formació va ser molt intensa, participativa, distesa i dins d’un ambient familiar i proper que ens va permetre aprendre de tots i amb tots. Partint dels pilars de “learning by makin”, “Peer to Peer” i dins d’un procés de codisseny, vam realitzar la formació amb l’objectiu que els docents entenguessin el model i creessin el seu propi projecte per poder-lo portar a terme.

Seguint l’estructura que caracteritza a MakeIt! Education, vam anar treballant les 6 fases establertes a totes les formacions, per tal de garantir el correcte aprenentatge de tots:

  1. Viure l’enfocament d’aprenentatge com a usuari: posant-nos a la pell de l’alumne i veient que el senten en viure el procés d’aprenentatge amb aquest enfocament.
  2. Conèixer l’enfocament d’aprenentatge: breu explicació teòrica sobre l’enfocament d’aprenentatge per tal de tenir un cert bagatge conceptual a través d’una breu part teòrica i recolzada amb exemples sobre com es posa en pràctica en diferents contextos educatius. A més, es proporciona un maletí pedagògic.
  3. Co-disseny de l’activitat: cada docent co-dissenya una activitat o projecte pel seu context amb la nostra ajuda.
  4. Prototip de l’activitat: es crea mitjançant un procés individual o col.lectiu, en funció de cada docent.
  5. Compartir el projecte o activitat: es presenta el projecte davant de tot el grup en un màxim de 3 minuts i els diferents docents aporten idees de millora tant positives com negatives davant el projecte exposat.
  6. Feedback col·lectiu i millora del projecte propi: retorn col·lectiu per millorar l’activitat o projete prototipat i millora del projecte personal.

IMG_4325

Les sensacions tant dels participants com nostres van ser molt positives al llarg de la formació. Destacar i agrair la confiança que van mostrar tots els assistents i les grans aportacions que van fer, ajudant a reflexionar a tot el grup.

Esperem que la formació us hagi estat útil, que hàgiu après de tot el grup i que pugueu aplicar tot el que hem treballat ben aviat.

Gràcies per la participació i fins la propera!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • 30/01/2016
  • 9:00 – 13:00 (4h)
  • Coworking Can Xammar, Mataró

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica