Flipped Classroom Alpha

//Flipped Classroom Alpha
Flipped Classroom Alpha 2017-02-24T10:43:20+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

FLIPPED CLASSROOM

El passat 12 de Desembre vam realitzar una Formació Àgil sobre Flipped Classroom a l’Alpha Espai de Coworking de Barcelona.Vam comptar amb la presència de 7 persones, no totes elles docents, ja que entre tots nosaltres hi havia una alumna de segon de Batxillerat que està realitzant el seu treball de recerca sobre aquest enfocament d’aprenentatge.

IMG_3503

Treballant a partir de la filosofia de MakeIt! Education, la formació va ser molt intensa, participativa, distesa i dins d’un ambient familiar i proper que ens va permetre aprendre de tots i amb tots. Partint dels pilars de “learning by making”, “Peer to Peer” i dins d’un procés de codisseny, vam utilitzar el què entenem nosaltres com a Flipped Classroom per explicar aquest enfocament d’aprenentatge.

IMG_3501

Com en totes les formacions que fem des de MakeIt! Education, vam seguir les 6 fases establertes per tal de procurar un gran aprenentatge dels docents:

  1. Viure l’enfocament d’aprenentatge com a usuari: posant-nos a la pell de l’alumne i veient que el senten en viure el procés d’aprenentatge amb aquest enfocament.
  2. Conèixer l’enfocament d’aprenentatge: breu explicació teòrica sobre l’enfocament d’aprenentatge per tal de tenir un cert bagatge conceptual a través d’una breu part teòrica i recolzada amb exemples sobre com es posa en pràctica en diferents contextos educatius. A més, es proporciona un maletí pedagògic.
  3. Co-disseny de l’activitat: cada docent co-dissenya una activitat o projecte pel seu context amb la nostra ajuda.
  4. Prototip de l’activitat: es crea mitjançant un procés individual o col.lectiu, en funció de cada docent.
  5. Compartir el projecte o activitat: es presenta el projecte davant de tot el grup en un màxim de 3 minuts i els diferents docents aporten idees de millora tant positives com negatives davant el projecte exposat.
  6. Feedback col·lectiu i millora del projecte propi: retorn col·lectiu per millorar l’activitat o projete prototipat i millora del projecte personal.

Al llarg de tot el workshop, les sensacions van ser molt positives i les propostes dels docents participants ens van ajudar a reflexionar i millorar de cara al futur. Seguim encadenant molt bones experiències i coneixent grans professionals de l’educació.

Esperem que us hagi sigut útil i que pugueu aplicar tot el que heu après amb els vostres alumnes.

Moltes gràcies per la participació i fins la propera!

 

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • 12/12/2015
  • 18:00 – 20:00 (2h)
  • Alpha Espai Coworking, Barcelona

 

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica