Flipped Classroom Alpha

//Flipped Classroom Alpha
Flipped Classroom Alpha 2017-02-24T10:43:20+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

FLIPPED CLASSROOM

El passat 12 de Desembre vam realitzar una Formació Àgil sobre Flipped Classroom a l’Alpha Espai de Coworking de Barcelona.Vam comptar amb la presència de 7 persones, no totes elles docents, ja que entre tots nosaltres hi havia una alumna de segon de Batxillerat que està realitzant el seu treball de recerca sobre aquest enfocament d’aprenentatge.

IMG_3503

Treballant a partir de la filosofia de MakeIt! Education, la formació va ser molt intensa, participativa, distesa i dins d’un ambient familiar i proper que ens va permetre aprendre de tots i amb tots. Partint dels pilars de “learning by making”, “Peer to Peer” i dins d’un procés de codisseny, vam utilitzar el què entenem nosaltres com a Flipped Classroom per explicar aquest enfocament d’aprenentatge.

IMG_3501

Com en totes les formacions que fem des de MakeIt! Education, vam seguir les 6 fases establertes per tal de procurar un gran aprenentatge dels docents:

  1. Viure l’enfocament d’aprenentatge com a usuari: posant-nos a la pell de l’alumne i veient que el senten en viure el procés d’aprenentatge amb aquest enfocament.
  2. Conèixer l’enfocament d’aprenentatge: breu explicació teòrica sobre l’enfocament d’aprenentatge per tal de tenir un cert bagatge conceptual a través d’una breu part teòrica i recolzada amb exemples sobre com es posa en pràctica en diferents contextos educatius. A més, es proporciona un maletí pedagògic.
  3. Co-disseny de l’activitat: cada docent co-dissenya una activitat o projecte pel seu context amb la nostra ajuda.
  4. Prototip de l’activitat: es crea mitjançant un procés individual o col.lectiu, en funció de cada docent.
  5. Compartir el projecte o activitat: es presenta el projecte davant de tot el grup en un màxim de 3 minuts i els diferents docents aporten idees de millora tant positives com negatives davant el projecte exposat.
  6. Feedback col·lectiu i millora del projecte propi: retorn col·lectiu per millorar l’activitat o projete prototipat i millora del projecte personal.

Al llarg de tot el workshop, les sensacions van ser molt positives i les propostes dels docents participants ens van ajudar a reflexionar i millorar de cara al futur. Seguim encadenant molt bones experiències i coneixent grans professionals de l’educació.

Esperem que us hagi sigut útil i que pugueu aplicar tot el que heu après amb els vostres alumnes.

Moltes gràcies per la participació i fins la propera!

 

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • 12/12/2015
  • 18:00 – 20:00 (2h)
  • Alpha Espai Coworking, Barcelona

 

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica

Recent Works

Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scriptaset patrioque scribentur, at pro fugit erts verterem molestiae, sed et vivendo ali Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scripta patrioque scribentur...