Jornada TICs i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació. Fundació Ferrer i Guàrdia

//Jornada TICs i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació. Fundació Ferrer i Guàrdia
Jornada TICs i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació. Fundació Ferrer i Guàrdia 2018-12-11T16:36:04+00:00

Project Description

Jornada TICs i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació. Fundació Ferrer i Guàrdia

El passat 1 de desembre vam dinamitzar el Seminari de construcció col·lectiva de propostes a la “Jornada TICs i Educació: Saltant obstacles en l’era de la informació” de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

La jornada era sobre educació i noves tecnologies i pretenia ser un espai de debat i formació per a famílies i professionals de l’educació sobre com gestionar les TIC en l’aprenentatge, però també com acompanyar als infants i joves en els usos individuals i com fer front a les noves escletxes digitals.  

Dins d’aquesta jornada, des de MakeIt! Education ens vam encarregar de dissenyar i dinamitzar el seminari de construcció de propostes, en el qual els participants de la jornada es van ajuntar per grups d’interès en funció del repte que volien desenvolupar:

  1. Com podríem fomentar/promoure l’aprenentatge dels infants i joves en entorns educatius formals (escola, institut, universitat) tenint en compte les possibilitats didàctiques i pedagògiques que ens ofereix la tecnologia de manera natural?
  2. Com connectem l’àmbit educatiu i el familiar per treballar conjuntament el procés educatiu en valors dels infants i joves per la construcció d’una ciutadania digital?
  3. Com podríem reduir/minimitzar les escletxes i desigualtats digitals entre els infants i joves en els entorns educatius i d’aprenentatge formals i familiars?
  4. Com podríem acompanyar/educar als infants i joves en l’ús conscient i responsable de l’úsindividual del/s seu/s dispositiu/s mòbils?

Agrupats per interessos, cada equip va desenvolupar una proposta que donés solució al repte escollit a través d’un Canvas dissenyat per MakeIt! Education.

En acabar la proposta, vam compartir-la a través de l’eina Mentimeter amb la resta de participants per tal que tothom conegués la feina realitzada.

Agraïm a la Fundació Ferrer i Guàrdia per confiar en nosaltres per fer el disseny i dinamització del seminari i a tots els participants de la sessió, per mostrar tantes ganes i entusiasme davant dels reptes i el treball conjunt.

Detalls del Projecte

1 de desembre de 2018

1 hora

Fundació Ferrer i Guàrdia

Barcelona

Pep Prat Orozco

Pep Prat Orozco

Xavier Pujol Auden

També et pot interessar

Project Details

Categories: