Eines per a la dinamització del claustre

//Eines per a la dinamització del claustre
Eines per a la dinamització del claustre 2018-02-05T20:17:47+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

EINES PER A LA DINAMITZACIÓ DEL CLAUSTRE

El passat mes de novembre vam realitzar un workshop de 5 hores al Servei Educatiu de Mataró destinat als caps d’estudis dels centres d’educació primària i secundària de la ciutat de Mataró dedicat a explorar i viure en primera persona “Eines per a la dinamització del claustre”. El workshop va constar de 3 parts diferenciades. La primera consistia en una exploració de necessitats de tots els participants, i per fer-ho vam emprar una dinàmica participativa que el mateix temps era una eina que vivien en primera persona i que posteriorment podien aplicar al centre tots els participants. A partir d’aquí, vam generar un espai d’aprenentatge compartit on a través de les aportacions dels participants, podien aprendre diverses eines i recursos que ja utilitzen als seus centres i compartir experiències entre els mateixos assistents. Després d’aquesta primera part, es va copsar que molts d’ells ja utilitzen eines per dinamitzar els claustres que responen a les necessitats explorades i manifestades a l’inici, i que segurament només calia generar un espai on es poguessin compartir i crear xarxa entre elles.

La segona part va consistir a donar eines i obrir noves possibilitats a partir de problemes i situacions que comparteixen en gran mesura gairebé tots els claustres. A partir d’aquestes situacions i les possibles eines i recursos per capgirar-ho, es va generar un debat molt ric on a través de diverses mirades i aportacions les eines i possibles solucions es van enriquir. La veritat, que per part nostra aquesta segona part va ser molt rica i interessant.


Finalment, l’última i tercera part va servir perquè cadascun dels assistents construís una sessió del claustre personalitzada a partir de tot el que s’havia vist i treballat al llarg de tot el workshop. La nostra intenció era que cadascú es pogués emportar un model per aplicar al seu context i iniciar així, una experiència de reunions de claustre diferent i més participativa com així va ser.

Per part de l’equip de MakeIt! Education volem donar les gràcies al Servei Educatiu de Mataró i en especial a l’Albert Barnils per donar-nos l’oportunitat de poder compartir amb tots els i les caps d’estudis que van participar del workshop, i a l’escola Balmes de Mataró per cedir-nos l’espai per poder realitzar el taller. Des d’aquí, moltes gràcies per tot i fins molt aviat!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

    • Novembre del 2017
    • 5 hores
    • Servei Educatiu Mataró

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica