Eines per a la dinamització del claustre

//Eines per a la dinamització del claustre
Eines per a la dinamització del claustre 2018-02-05T20:17:47+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

EINES PER A LA DINAMITZACIÓ DEL CLAUSTRE

El passat mes de novembre vam realitzar un workshop de 5 hores al Servei Educatiu de Mataró destinat als caps d’estudis dels centres d’educació primària i secundària de la ciutat de Mataró dedicat a explorar i viure en primera persona “Eines per a la dinamització del claustre”. El workshop va constar de 3 parts diferenciades. La primera consistia en una exploració de necessitats de tots els participants, i per fer-ho vam emprar una dinàmica participativa que el mateix temps era una eina que vivien en primera persona i que posteriorment podien aplicar al centre tots els participants. A partir d’aquí, vam generar un espai d’aprenentatge compartit on a través de les aportacions dels participants, podien aprendre diverses eines i recursos que ja utilitzen als seus centres i compartir experiències entre els mateixos assistents. Després d’aquesta primera part, es va copsar que molts d’ells ja utilitzen eines per dinamitzar els claustres que responen a les necessitats explorades i manifestades a l’inici, i que segurament només calia generar un espai on es poguessin compartir i crear xarxa entre elles.

La segona part va consistir a donar eines i obrir noves possibilitats a partir de problemes i situacions que comparteixen en gran mesura gairebé tots els claustres. A partir d’aquestes situacions i les possibles eines i recursos per capgirar-ho, es va generar un debat molt ric on a través de diverses mirades i aportacions les eines i possibles solucions es van enriquir. La veritat, que per part nostra aquesta segona part va ser molt rica i interessant.


Finalment, l’última i tercera part va servir perquè cadascun dels assistents construís una sessió del claustre personalitzada a partir de tot el que s’havia vist i treballat al llarg de tot el workshop. La nostra intenció era que cadascú es pogués emportar un model per aplicar al seu context i iniciar així, una experiència de reunions de claustre diferent i més participativa com així va ser.

Per part de l’equip de MakeIt! Education volem donar les gràcies al Servei Educatiu de Mataró i en especial a l’Albert Barnils per donar-nos l’oportunitat de poder compartir amb tots els i les caps d’estudis que van participar del workshop, i a l’escola Balmes de Mataró per cedir-nos l’espai per poder realitzar el taller. Des d’aquí, moltes gràcies per tot i fins molt aviat!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

    • Novembre del 2017
    • 5 hores
    • Servei Educatiu Mataró

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica

Recent Works

Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scriptaset patrioque scribentur, at pro fugit erts verterem molestiae, sed et vivendo ali Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scripta patrioque scribentur...