Codisseny i cocreació del perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut

//Codisseny i cocreació del perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut
Codisseny i cocreació del perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut 2018-12-14T19:41:35+00:00

Project Description

Codisseny i cocreació del perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut

Entre els mesos de Setembre i Octubre de 2018 hem estat acompanyant i facilitant el codisseny i cocreació del perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat. El centre es troba en una fase inicial d’un procés de canvi i transformació, i des de MakeIt!Education estem creant i dissenyant el procés d’enfocament d’aquest canvi a partir de l’implementació de la nostra pròpia metodologia. En aquest cas però, i al ser una primera part de tot el procés, vam treballar amb tot el claustre i l’equip directiu del centre de manera conjunta al llarg de 6 sessions amb tres grans propòsits. El primer, i sentim que el més important en aquesta fase inicial del procés, va ser generar un sentiment de pertinença i cohesió sincera entre tot el claustre. El segon, explorar i compartir com el claustre i l’equip directiu senten i veuen el canvi i la transformació que es proposa i què significa això per a cada un d’ells i en el gran grup. I el tercer i últim, la construcció col.lectiva de la primera part del propòsit de la visió de centre que és el perfil de l’alumne de l’Escola Verge de la Salut.

A partir d’aquests tres propòsits vam treballar plegats vivint processos de transformació individual i col.lectiva a través de la reflexió compartida, la cocreació conjunta d’una manera de veure i voler el perfil de l’alumne, i emprant dinàmiques que interpel.laven el Jo més profund en relació a l’educació i l’aprenentatge amb la mirada i construcció del Nosaltres. A més, també vam fer servir tecnologies socials per ser conscients dels processos que vivíem en cada sessió en relació al Jo i al Nosaltres i com aquest estat intern variava en funció de les experiències viscudes i de les situacions creades de manera conjunta.

Per part de MakeIt!Education volem agrair sincerament la confiança dipositada en nosaltres per dur a terme aquest projecte, i sobretot al meravellós grup humà que forma tot l’equip de mestres, professors i directius de l’Escola Verge de la Salut. Moltes gràcies per deixar-nos acompanyar i per sentida, vibrant i acollidora la nostra feina amb tots i cadascun de vosaltres. Això només acaba de començar!

Verge de la Salut

Detalls del Projecte

Setembre i octubre del 2018

15 hores

Escola Verge de la Salut

Sant Feliu de Llobregat, Barcelona

Pep Prat Orozco

Pep Prat Orozco

Xavier Pujol Auden

Tambe et pot interessar

Project Details

Categories: