Capgira’t! Donem la volta a l’aprenentatge

//Capgira’t! Donem la volta a l’aprenentatge
Capgira’t! Donem la volta a l’aprenentatge 2017-07-12T12:00:50+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

CAPGIRA’T! DONEM LA VOLTA A L’APRENENTATGE

 

Aquest estiu hem col·laborat per segon any consecutiu amb l’Escola d’Estiu de l’ICE de la Universitat de Barcelona. De la mateixa manera que vam fer el curs passat, hem proposat una sèrie de dinàmiques per tal d’apropar la metodologia Flipped Learning al professorat durant una setmana intensa de treball a l’aula i fora d’aquesta.

Ha sigut una setmana plena de descobriments, on hem pogut experimentar, testejar, provar, i sobretot ajustar la formació a les necessitats i particularitats dels 20 assistents que vam tenir, tots ells docents de diferents etapes educatives.

L’estructura general de la formació va ser la següent:

  • Dilluns: vam iniciar la formació presentant el marc teòric que engloba aquest model pedagògic tot presentant algunes eines i recursos que hem pogut utilitzar durant tota la setmana.
  • Dimarts i dimecres: l’aventura de la formació! Els participants havien de treballar de manera col·laborativa i moure’s pels passadissos de la universitat cercant aplicacions! Sí, sí! Havien de cercar diferents codis QR on trobaven diferents aplicacions i realitzar una activitat significativa amb cadascuna d’elles! Tot plegat molt divertit i útil a la vegada!
  • Dijous: durant la primera part del matí vam debatre sobre els tipus d’avaluació existents en aquest model i vam poder cocrear un quadrant que englobés de manera general com realitzar els diferents tipus d’avaluació mentre s’utilitza la classe inversa. La segona part del dia vam començar a dissenyar el projecte final, que era crear un WIX (espai website) per tal de presentar una activitat real ajustada al seu centre i que poguessin iniciar-la a principi de curs.
  • Divendres, durant la primera part del matí van poder finalitzar els detalls de la seva presentació, que farien durant la segona part del matí i que va ser molt profitosa i rica per tothom.

A mesura que avançava la setmana anàvem adaptant i personalitzant la formació a allò que necessitaven els assistents. A través d’uns petits qüestionaris que omplien cada dia, podíem saber què necessitaven per seguir treballant i avançant amb el model Flipped Classrom.

Finalitzada la formació podem dir que un dels aspectes més enriquidors ha estat el fet de compartir les eines, activitats, recursos i dinàmiques que cada docent ha anat desenvolupant, i sobretot, com ho portarien a terme a l’aula. Això els ha donat moltes idees i a més a més ha afavorit una bona cohesió de grup i clima de treball.

Per nosaltres ha estat una setmana fantàstica i motivadora, plena de reptes i d’intercanvi d’experiències, on tothom ha pogut enriquir a tothom. Finalitzem la formació amb la motxilla plena d’idees, recursos i motivacions per llençar-nos a capgirar els aprenentatges dels nostres alumnes.

Aprofitem per agrair a en Lluis Casas i a l’ICE de la Universitat de Barcelona que ens hagi donat l’oportunitat de realitzar aquest curs i capgirar els nostres propis aprenentatges. Fins la propera!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Del 3 al 7 de juliol de 2017
  • 20 hores presencials i 10 online
  • ICE Universitat de Barcelona. Campus Mundet

 

Oscar de Paula

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica