Campus Innovation Day

//Campus Innovation Day
Campus Innovation Day 2018-07-10T15:39:32+00:00

Project Description

Campus Innovation Day al Tecnocampus

El Campus Innovation Day és una jornada que MakeIt! Education ha dissenyat especialment pel Tecnocampus de Mataró amb l’objectiu d’oferir als estudiants del centre educatiu viure una experiència d’aprenentatge amb el propòsit de generar solucions a 5 grans reptes en relació als serveis que ofereix el Tecnocampus amb el posterior compromís per part de la institució d’implementar-los el curs vinent i transformar d’aquesta manera la vida universitària dels estudiants.

A través d’una sessió de 4 hores el passat 5 de Juny de 2018, prop de 50 estudiants del Tecnocampus van participar al Campus Innovation Day. L’experiència començava situant als estudiants al centre i se’ls oferia la possibilitat d’escollir el repte sobre el qual volien treballar al mateix moment de l’acreditació i així treballar a partir dels seus interessos i motivacions. Una vegada tenien escollit el repte i confeccionat el seu equip de treball, el procés estava dividit en 4 grans fases.

La primera consistia a escoltar les necessitats a partir dels somnis i millores dels participants en relació al repte escollit, per a partir d’aquí, cocrear el subrepte sobre el qual es codissenyarien diverses solucions per equips amb interessos i afinitats compartides.

A continuació i com a segona part del procés, cada equip va cocrear la seva solució en base als seus coneixements previs, al conjunt d’idees generades a través d’un treball i procés creatiu, a través d’una perspectiva de PMV (productes mínims viables) on es feia èmfasi a la definició clara i concisa dels indicadors que els permetin validar els aprenentatges que tindrien a través de la implementació de les solucions generades en relació al repte plantejat al centre.

A la tercera part, a partir d’aquesta concreció, van desenvolupar la seva idea i la van treballar per tal de construir un prototip que els servís per donar resposta al seu subrepte i oferir, d’aquesta manera, una solució possible al seu repte. A més, van haver de treballar amb la comunicació d’aquesta i validació d’aquesta idea.

Finalment i després d’aquest procés, cada equip va compartir amb la resta les solucions mitjançant una presentació pública i una valoració i feedback per part de la resta de companyes i companys.

Per part nostra aprofitem per dir que ha estat un procés molt enriquidor i gratificant que ens ha aportat molts aprenentatges en diversos nivells, tant amb la metodologia emprada, com sobretot amb el treball amb les persones, que en el fons són la clau i l’essència de tot procés de canvi i transformació en qualsevol organització, en aquest cas educativa. Per això aprofitem per donar les gràcies al Tecnocampus de Mataró per confiar en nosaltres per acompanyar-los en aquest procés, i esperem que les solucions generades les implementin al llarg del curs vinent provocant canvis i aportant solucions als reptes plantejats per tal de transformar la universitat. Moltes gràcies i que res us aturi!

Detalls del Projecte

5 de juny del 2018

5 hores

Tecnocampus

Mataró, Barcelona

També et pot interessar

Project Details

Categories: