Cooperem a l’Escola Aiguamarina

//Cooperem a l’Escola Aiguamarina
Cooperem a l’Escola Aiguamarina 2017-05-10T08:08:03+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

COOPEREM A L’ESCOLA AIGUAMARINA!

La formació àgil Cooperem a l’Escola Aiguamarina! ha sigut una experiència d’aprenentatge professional i personal on l’eix central ha estat aprofundir sobre el treball cooperatiu com a estructura d’aprenentatge. Al llarg de 3 mesos, des del Gener fins el Març, hem estat treballant a l’escola Aiguamarina de Barcelona duent a terme un procés formatiu i de transformació dins d’un claustre on més de la meitat dels docents són de nova incorporació, i per tant porten poc temps treballant plegats. Pel què fa als alumnes, la majoria d’aquest centre provenen de famílies i d’entorns complexos, amb la qual cosa és una escola que a banda de situar el focus de la seva actuació en l’aprenentatge i educació dels seus alumnes, vol donar resposta a problemàtiques de fons i que tenen a veure amb termes d’equitat i condicions de vida.

Davant d’aquest context, la formació s’ha basat sempre en treballar a partir de les seves necessitats reals dins del marc de l’aprenentatge cooperatiu com a estructura de treball dins de l’escola. Sota aquest paraigües i posant en pràctica els principis i el model de MakeIt! Education, tots els docents han viscut en primera persona què significa i com es treballa en una estructura d’aprenentatge cooperatiu. A continuació tenim les fases o moments que han viscut al llarg del procés, tenint sempre en compte que els docents són els veritables protagonistes de tota la formació, i per tant s’ha construït a partir dels seus objectius i propòsits sobre la formació per una banda. Per l’altra, que tot el que s’anava treballant tingués una aplicació immediata i real a les seves aules, a partir de viure i treballar ells mateixos de forma cooperativa al llarg de tota la formació en activitats i projectes on es posés en pràctica l’aprenentatge cooperatiu.

Després de viure aquesta experiència, he de dir que per nosaltres ha estat una fantàstica oportunitat per treballar amb docents i mestres que estimen la seva feina i que tenen ganes promoure canvis en les seves pràctiques diàries en benefici dels seus alumnes. De totes ells ens emportem molts aprenentatges, idees i la motxilla ben plena per a continuar contribuint en el canvi i la transformació de l’educació posant al centre de tot plegat a les persones. Per acabar, volem fer referència a una aportació d’una mestra per mostrar-vos què va ser per a ella aquesta formació. “Per a mi, ens ha servit per conèixer i descobrir què podem fer junts que fins ara no sabíem per què no havíem tingut l’espai de descobrir-nos i trobar-nos entre nosaltres. Ara, després d’aquesta formació, em conec molt més a mi mateixa i encara més el que són capaços de fer els meus companys. Per a mi, també ha sigut un treball personal i professional que m’ha ajudat a créixer” (Docent de l’escola Aiguamarina).

Moltes gràcies a tots vosaltres per donar-nos aquesta oportunitat i fer-ho possible!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Del 25/1/2017 al 8/3/2017
  • 21 hores en modalitat blended (presencial i online)
  • Escola Aiguamarina, Barcelona

 

Xavier Pujol Auden

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica