Recent Works

Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scriptaset patrioque scribentur, at pro fugit erts verterem molestiae, sed et vivendo ali Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scripta patrioque scribentur...

Cooperem a l’Escola Aiguamarina

Pàgina inicial/Formació Àgil feta/Cooperem a l’Escola Aiguamarina
Cooperem a l’Escola Aiguamarina 2017-05-10T08:08:03+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

COOPEREM A L’ESCOLA AIGUAMARINA!

La formació àgil Cooperem a l’Escola Aiguamarina! ha sigut una experiència d’aprenentatge professional i personal on l’eix central ha estat aprofundir sobre el treball cooperatiu com a estructura d’aprenentatge. Al llarg de 3 mesos, des del Gener fins el Març, hem estat treballant a l’escola Aiguamarina de Barcelona duent a terme un procés formatiu i de transformació dins d’un claustre on més de la meitat dels docents són de nova incorporació, i per tant porten poc temps treballant plegats. Pel què fa als alumnes, la majoria d’aquest centre provenen de famílies i d’entorns complexos, amb la qual cosa és una escola que a banda de situar el focus de la seva actuació en l’aprenentatge i educació dels seus alumnes, vol donar resposta a problemàtiques de fons i que tenen a veure amb termes d’equitat i condicions de vida.

Davant d’aquest context, la formació s’ha basat sempre en treballar a partir de les seves necessitats reals dins del marc de l’aprenentatge cooperatiu com a estructura de treball dins de l’escola. Sota aquest paraigües i posant en pràctica els principis i el model de MakeIt! Education, tots els docents han viscut en primera persona què significa i com es treballa en una estructura d’aprenentatge cooperatiu. A continuació tenim les fases o moments que han viscut al llarg del procés, tenint sempre en compte que els docents són els veritables protagonistes de tota la formació, i per tant s’ha construït a partir dels seus objectius i propòsits sobre la formació per una banda. Per l’altra, que tot el que s’anava treballant tingués una aplicació immediata i real a les seves aules, a partir de viure i treballar ells mateixos de forma cooperativa al llarg de tota la formació en activitats i projectes on es posés en pràctica l’aprenentatge cooperatiu.

Després de viure aquesta experiència, he de dir que per nosaltres ha estat una fantàstica oportunitat per treballar amb docents i mestres que estimen la seva feina i que tenen ganes promoure canvis en les seves pràctiques diàries en benefici dels seus alumnes. De totes ells ens emportem molts aprenentatges, idees i la motxilla ben plena per a continuar contribuint en el canvi i la transformació de l’educació posant al centre de tot plegat a les persones. Per acabar, volem fer referència a una aportació d’una mestra per mostrar-vos què va ser per a ella aquesta formació. “Per a mi, ens ha servit per conèixer i descobrir què podem fer junts que fins ara no sabíem per què no havíem tingut l’espai de descobrir-nos i trobar-nos entre nosaltres. Ara, després d’aquesta formació, em conec molt més a mi mateixa i encara més el que són capaços de fer els meus companys. Per a mi, també ha sigut un treball personal i professional que m’ha ajudat a créixer” (Docent de l’escola Aiguamarina).

Moltes gràcies a tots vosaltres per donar-nos aquesta oportunitat i fer-ho possible!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Del 25/1/2017 al 8/3/2017
  • 21 hores en modalitat blended (presencial i online)
  • Escola Aiguamarina, Barcelona

 

Xavier Pujol Auden

Xavier Pujol Auden

@XeviPujolAuden

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica