ABP a l’Institut Pablo R. Picasso

//ABP a l’Institut Pablo R. Picasso
ABP a l’Institut Pablo R. Picasso 2018-07-01T09:52:18+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

ABP A L’INSTITUT PABLO R. PICASSO

Durant els mesos de Gener i Febrer hem acompanyat a l’Institut Pablo Picasso de Barcelona amb la formació d’Aprenentatge Basat en Projectes.

La formació es va iniciar amb una reflexió compartida amb tots els docents participants sobre l’aprenentatge i l’educació actuals i de quina manera podríem donar resposta als reptes socials i individuals a través de l’educació. En aquest sentit l’experiència ja s’enfocava a donar autonomia i presa de decisions als docents sobre com havia de ser la formació i de quina manera podria ser-los útils al seu centre, ja que té un nombre elevat d’alumnat de diverses nacionalitats i absentisme educatiu.

En aquest sentit i seguint el fil inicial, a formació va partir i girar entorn del repte que el claustre va escollir de forma democràtica, horitzontal i participativa:” Com podríem aprendre sobre l’aprenentatge basat en projectes per aplicar-lo al nostre centre de manera que els nostres alumnes desenvolupin competències per la vida?”. A partir del repte, el claustre va anar vivint les diferents fases del model ABP que els vam proposar, el PBL del Buck Institute for Education, i van acabar codissenyant els seus propis projectes. L’estructura de la formació consistia en un ABP, on els docents podrien viure i aprendre les fases del procés, i el producte final era la creació de la base comuna sobre el model d’ABP i els projectes per aplicar al centre.

Els docents, agrupats en Grups Base i Grups d’Experts, van anar desenvolupant el model i creant projectes molt engrescadors que portaran a l’aula. A més, la formació també va oferir espais i moments on els docents, de diferents etapes i cursos, van poder treballar plegats, compartint aprenentatges, experiències, recursos, inquietuds, dubtes i decisions sobre el procés.

Per la nostra part només que agrair al CRP de Nou Barris per haver confiat en nosaltres per dur a terme la formació i al claustre de l’Institut Pablo Picasso, per les ganes i implicació que han mostrat al llarg de la formació. Una abraçada i fins la propera!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Gener de 2018 a febrer de 2018
  • 20 hores
  • INS Pablo R. Picasso, Barcelona

Project Details

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica

Recent Works

Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scriptaset patrioque scribentur, at pro fugit erts verterem molestiae, sed et vivendo ali Lorem ipsum ex vix illud nonummy, novum tation et his. At vix scripta patrioque scribentur...