ABP a l’Institut Joan Coromines

//ABP a l’Institut Joan Coromines
ABP a l’Institut Joan Coromines 2018-03-24T12:12:58+00:00

Project Description

Què és MakeIt! Education?

FORMACIONS
ÀGILS

ABP A L’INSTITUT JOAN COROMINES

Durant els mesos de novembre a febrer hem acompanyat a l’Institut Joan Coromines de Barcelona amb la formació d’Aprenentatge Basat en Projectes.

La formació es va iniciar amb una reflexió compartida amb tots els docents participants sobre l’aprenentatge i l’educació actuals i de quina manera podríem donar resposta als reptes socials i individuals a través de l’educació. En aquest sentit l’experiència ja s’enfocava a donar autonomia i presa de decisions als docents sobre com havia de ser la formació i de quina manera podria ser-los útils al seu centre, ja que té un nombre elevat d’alumnat de diverses nacionalitats i absentisme educatiu.

En aquest sentit i seguint el fil inicial, a formació va partir i girar entorn del repte que el claustre va escollir de forma democràtica, horitzontal i participativa:” Com podríem aprendre sobre l’aprenentatge basat en projectes per aplicar-lo al nostre centre de manera que els nostres alumnes desenvolupin competències per la vida?”. A partir del repte, el claustre va anar vivint les diferents fases del model ABP que els vam proposar, el PBL del Buck Institute for Education, i van acabar codissenyant els seus propis projectes. L’estructura de la formació consistia en un ABP, on els docents podrien viure i aprendre les fases del procés, i el producte final era la creació de la base comuna sobre el model d’ABP i els projectes per aplicar al centre.

Els docents, agrupats en Grups Base i Grups d’Experts, van anar desenvolupant el model i creant projectes molt engrescadors que portaran a l’aula. A més, la formació també va oferir espais i moments on els docents, de diferents etapes i cursos, van poder treballar plegats, compartint aprenentatges, experiències, recursos, inquietuds, dubtes i decisions sobre el procés.

Per la nostra part només que agrair al CRP de Sants – Montjuïc per haver confiat en nosaltres per dur a terme la formació i al claustre de l’Institut Joan Coromines, per les ganes i implicació que han mostrat al llarg de la formació. Una abraçada i fins la propera!

DETALLS DE LA FORMACIÓ

  • Novembre del 2017 a febrer del 2018
  • 20 hores
  • Institut Joan Coromines, Barcelona

Project Details

Categories:

Project URL:

View Project

Copyright:

From Creattica