2019 – Dinamització Jornada #dESSenvolupamentlocal – Una aposta estratègia pel desenvolupament local de l’ESS.

/2019 – Dinamització Jornada #dESSenvolupamentlocal – Una aposta estratègia pel desenvolupament local de l’ESS.
2019 – Dinamització Jornada #dESSenvolupamentlocal – Una aposta estratègia pel desenvolupament local de l’ESS. 2019-03-13T10:45:43+00:00

Project Description

Dinamització Jornada #dESSenvolupamentlocal – Una aposta estratègia pel desenvolupament local de l’economia social i solidària.

El 12 de Març de 2019 vam participar en la jornada #dESSenvolupamentlocal – Una aposta estratègia pel desenvolupament local de l’economia social i solidària organitzada per l‘Ateneu cooperatiu del Maresme dinamitzant la part final de la mateixa.
La jornada tenia com a propòsit agrupar a l’administració local de la comarca per conèixer diferents experiències i propostes al voltant de l’economia social i solidària que s’estan realitzant arreu del territori amb l’objectiu de compartir i formar-se per tal que l’ESS esdevingui una aposta estratègica pel desenvolupament local.
La trobada estava organitzada en tres grans parts. La primera es basava més en una aproximació teòrico-pràctica de com fer possible que l’ESS esdevingui una aposta estratègica des de la part administrativa i política en els municipis a partir d’alguns casos i referents del territori.


La segona estava formada per quatre experiències/tallers a través de dos eixos. Per una banda l’ocupació com a mesura per dur a terme el desenvolupament de l’ESS per la transformació del territori, i el segon eix la compra pública responsable com a proposta pràctica. Ambdós eixos hi havia diferents experiències i tallers que giraven al voltant d’aquests.

Per últim i tercera part de la jornada hi havia la dinamització per a la recollida i desenvolupament de propostes a partir del repte Com podem fer possible que l#ESS sigui una aposta estratègica pel desenvolupament local? i en la qual nosaltres hi vam participar com a dinamitzadors de la mateixa. Aquesta part les participants havien de generar propostes al repte que se’ls plantejava de manera individual i a partir d’aquí, i fent servir la dotmocracry (puntcracia) s’havien d’escollir quines eren les propostes que es desenvoluparien. 

 

Van sorgir tres grans propostes i les participants, en grup de 4-5 persones, es van agrupar per generar una solució a partir de la proposta escollida. Finalment i després de treballar a partir d’un canvas específic per la jornada i desenvolupament de reptes, van compartir les seves solucions amb la resta i d’aquesta manera es va concloure la jornada amb gran èxit de participació, i amb propostes finals que l’Ateneu del Maresme recollirà per veure quin recorregut poden tenir i perquè, implementar-se.

Des d’aquí, volem agrair a tot l’equip de l’Ateneu cooperatiu del Maresme la seva confiança per convidar-nos a participar en la jornada, i a totes les participants de la mateixa pel seu treball i la qualitat de les seves aportacions. Moltes gràcies!

Detalls del Projecte

Març del 2019

1 hora

Cafè de Mar

Mataró

També et pot interessar

Project Details