Creem el model propi ABP a l’Escola Vedruna Berga

//Creem el model propi ABP a l’Escola Vedruna Berga
Creem el model propi ABP a l’Escola Vedruna Berga 2019-03-19T09:43:33+00:00

Project Description

Creem el model propi ABP a l’Escola Vedruna Berga

Durant aquest mes de juliol  MakeIt! Education ha estat quatre dies desenvolupant un projecte amb el claustre d’Educació Secundària de l’Escola Vedruna, Berga. L’equip va estar format per en Xavier Pujol i en Pep Prat, Co-fundadors de MakeIt! Education, i pels 20 professors que formaven el claustre del centre.

L’Escola Vedruna Berga és un dels centres referents a la ciutat de Berga, forma part de la xarxa de 39 escoles Vedrunes del país i ofereix les etapes educatives de Llar d’Infants, Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària.

IMG_5744

Aquest procés viscut ha tingut com a objectiu principal la creació d’un model propi d’escola per a poder treballar la metodologia d’Aprenentatge Basat en Projectes a l’aula. L’Escola Vedruna Berga ha apostat per aplicar aquesta metodologia a les classes a partir del proper curs i per fer-ho, hem creat el model propi amb l’ajuda de tot el claustre, tenint en compte els desitjos i necessitats de tots els agents implicats i la realitat en la qual ens trobem.

Seguint la metodologia pròpia de MakeIt! Education, el procés ha estat totalment pràctic, vivencial, divertit i emotiu. El claustre ha sigut el protagonista d’aquests dies i ha anat descobrint, pensant i treballant el seu model a través de diferents activitats i dinàmiques del Design Thinking, tot això sota la metodologia ABP, és a dir, els docents han viscut un projecte per poder crear el seu propi projecte i han viscut el que viuran els seus alumnes.

IMG_5702

Per la nostra part, agrair-vos l’esforç de tot el claustre vers aquest projecte tan intens que hem viscut. Han estat uns dies on hem treballat, hem pensat, hem decidit i ens hem esforçat molt, i tot de forma totalment oberta i transparent, posant-nos d’acord tot el claustre i arribant a una solució comuna i de tots. Des del primer moment la nostra intenció ha estat involucrar a tot el claustre, doncs pensem que si tots hi participem i creiem en el projecte, aconseguirem un model propi arrelat i amb fonaments, i la veritat és que s’ha pogut aconseguir.

Cal destacar que un canvi metodològic d’aquesta importància i magnitud comporta canvis a nivell organitzacional de centre i a nivell personal. S’ha innovat i s’ha creat però sempre tenint en compte la realitat a la qual ens trobàvem, vetllant pel bon funcionament del centre i perquè tot el claustre es sentís còmode amb les decisions que es prenien i amb la manera de treballar. Per tant, l’aprenentatge produït ha estat a molts nivells i no només en l’àmbit professional, sinó també en el personal.

Finalment agrair molt a la direcció del centre per haver confiat amb MakeIt! Education i en especial a la Mireia Canudas, peça fonamental perquè tot això s’hagi pogut dur a terme. Una forta abraçada!

Detalls del Projecte

Juliol del 2016

30 hores

Escola Vedruna Berga

Berga, Barcelona

Pep Prat Orozco

Pep Prat Orozco

Xavier Pujol Auden

Project Details

Categories: