Cap nous models de relacions i pràctiques laborals entre l’administració pública i l’entitat privada (cooperatives)

//Cap nous models de relacions i pràctiques laborals entre l’administració pública i l’entitat privada (cooperatives)

Cap nous models de relacions i pràctiques laborals entre l’administració pública i l’entitat privada (cooperatives)

L’experiència de coodissenyar, coocrear i dinamitzar la sessió “Repensem el Cafè de Mar de Mataró” ens ha servit per posar en pràctica una manera de treballar en xarxa i cooperativament entre l’administració pública i una entitat privada com és MakeIt!Education, SCCL, que per ambdues parts no és gaire habitual però sí desitjable tal i com entenem que haurien de ser les pràctiques i relacions laborals en el món actual. Creiem que és necessari compartir aquesta experiència perquè pot servir d’exemple per a moltes altres entitats i administracions que treballen pel bé comú i per la transformació social, i per tant, sentim que pot ser d’inspiració per a totes.

En aquest cas en particular, la proposta la vam dur a terme una tècnica de l’Ajuntament de Mataró, la Inma Díaz, juntament amb en Pep Prat i en Xavier Pujol de MakeIt!Education, SCCL. En lloc de veure i treballar aquest projecte com una demanda part de l’administració que contracta uns serveis perquè dugui a terme una tasca concreta, i per tant des d’una posició de client – proveïdor, en aquest cas, vam treballar com un equip de manera coordinada i conjunta entre les tres persones per tal de coodissenyar, coocrear i dinamitzar la sessió que teníem encomanada dins del projecte “Repensem el Cafè de Mar de Mataró”. Cadascú va assumir una sèrie de tasques, rols, compromisos i funcions dins del projecte més enllà de l’entitat que representa, i per tant, això significa que la voluntat de treballar plegades anava més enllà dels càrrecs que ocupàvem. Vam ser conscients que el talent, la creativitat, els coneixements i les experteses si és comparteixen des de l’horitzontalitat i a través d’una organització clara i transparent, poden ser grans oportunitats per produir projectes transformadors com va ser aquest exemple entre MakeIt!Education, SCCL i l’Ajuntament de Mataró.

Segurament aquesta manera treballar té llums i ombres, i segur que qüestiona les posicions, funcions i rols del model relacional i laboral entre entitats i administració instaurat i arrelat a casa nostra, la qual cosa ja ens sembla interessant per començar a fer camí, però sobretot creiem que aquesta experiència obra la porta a explorar noves maneres relacionar-se i treballar entre l’administració pública i l’entitat privada per un bé comú i de les ciutats i municipis d’arreu.

ÚLTIMES ENTRADES

ÚLTIMS TUITS

2019-03-11T09:50:46+00:00 7 de gener de 2019|0 Comments

Leave A Comment